over

MEER KIKI

Ik praat graag over onze eenvoudige, zuinige en minimalistische levenskeuzes. Zo heb ik in de afgelopen jaren meegewerkt aan verschillende interviews, die kun je hieronder terugvinden in de linkjes.

Interview op leukegeit.nl

Via Instagram leerde ik Billy kennen en we bleken veel raakvlakken te hebben omtrent minimalisme, reizen en financiële vrijheid.
Billy is hij sinds dit jaar trotse vader van een zoontje en hij was zeer benieuwd over hoe reizen met kind in de praktijk is. Daarover hadden we een enthousiast gesprek en hij goot het in interviewvorm op zijn website:
https://leukegeit.nl/interview-kiki-hermus/

Interview Intermediair

Naar aanleiding van een oproepje op Facebook werkten wij als gezin mee aan een interview met de Intermediair. Deze bijlage van de Volkskrant stond geheel in het teken van werk-privé balans. Daar hebben wij in de loop der jaren een aantal keuzes in gemaakt die tot onze huidige levensstijl hebben geleid. Voor ons heel logisch maar voor anderen blijkbaar best bijzonder.
Daan en ik hadden daar een leuk Skype interview over met een journaliste:
https://www.intermediair.nl/werk-privebalans/ouderschap/de-keuzes-van-ouders-met-carrieres-ga-ik-hier-mijn-droombaan-voor-opzeggen
Als bonus hielden we aan de fotosessie een prachtige familiefoto over die nu op canvas aan onze muur prijkt.

Verre Reizen Met Kinderen

Mijn favoriete hobby is low budget verre reizen maken met ons gezin. Ik hang dan ook al jaren rond op het forum van de website verrereizenmetkinderen.nl. Daar heb ik ontzettend veel geleerd en ideeën gedeeld. Zo kreeg ik er het laatste zetje dat ik nodig had om de overstap naar reizen met alleen handbagage aan te durven. Met enthousiasme (en geheel in mijn stijl met niet te weinig woorden) beantwoordde ik 5 vragen over vliegen met kinderen:
https://www.verrereizenmetkinderen.nl/blogs/3251-vliegen-met-kinderen-vijf-vragen-aan-kiki-hermus

Moeders Minimalisme

Toen ik ontdekte dat minimalisme een ding is, en nog hip ook, voelde in me opeens super cool. Aan mijn huidige minimalistische levensstijl gaan jaren van keuzes maken en kleine veranderingen vooraf. Ik praat en schrijf er graag over en was met trots minimalistische moeder van de maand op de website van Dieuwke van Moeders Minimalisme: https://www.moedersminimalisme.nl/minimalistische-moeder-van-de-maand-februari-2016/
(Ik ben inmiddels geen borstvoedster, ouderraadslid en veganist meer 😉

Mijn eigen reisblogs

Sinds onze eerste verre reis in 2009, met dreumes Novi naar Thailand, hou ik reisblogs bij. Ik vind het onderweg heerlijk om al onze belevenissen van me af te schrijven en nog leuker om dit jaren later met de kinderen terug te lezen.

Mijn huidige reisblog

Na jaren voor elke reis een nieuwe blog aangemaakt te hebben, heb ik nu een vaste site waar ik al onze reizen op plaats. Van 6 weken Thailand en Vietnam tot fietskampeervakantie in Nederland:
https://hermusfamily.wordpress.com

Mijn oudere reisblogs

In 2012 maakten we onze langste reis tot nu toe: 10 weken door Singapore, Maleisië en Thailand met kleuter Novi en dreumes Tula:
http://famhermus.blogspot.com

In 2015 reisden we een ruime maand door Thailand met ons nieuwste gezinslid baby Pepa:
http://famhermus2.blogspot.com

In 2016 gingen we 4 weken naar Thailand en Cambodja met z’n vijven:
http://famhermus3.blogspot.com