blog

Geld verdienen en minimaliseren tegelijk: spullen verkopen in (no spend) november

Sinds ik een aantal blogs volg op het gebied van persoonlijke financiën, weet ik dat deze maand ook wel omgedoopt wordt tot No Spend November. Het doel daarvan is dat je extra bewust op je uitgaven let. Van oorsprong begonnen in Amerika om zo geld te besparen voordat de dure decembermaand aanbreekt.

Lees “Geld verdienen en minimaliseren tegelijk: spullen verkopen in (no spend) november” verder

Waarom ben ik zo zuinig?

Voor mijzelf is onze levensstijl zeer logisch en natuurlijk. Pas als ik met andere mensen praat besef ik dat wij afwijken van de norm. Zo voel ik het zelf niet, maar ik snap het wel.
Ik denk dat wij als gezin in de loop der jaren geleidelijk aan steeds specifieker de kant van besparen, consuminderen en minimaliseren op zijn gegaan. Omdat het niet een heel bewust ding is geweest kan ik het ook niet zo goed precies terug in de tijd plaatsen.

Prachtfoto voor een prikkie. Voor bij ons interview in de Intermediair mochten we met z’n allen op de foto, daar hoefden we alleen maar even voor naar Amsterdam.
Lees “Waarom ben ik zo zuinig?” verder

Waarom wij geen stoute kinderen hebben

Mijn Vlaamse vriendin denkt dat haar kind stout is en dat de mijne braaf zijn. Wellicht schep ik op social media een iets te rooskleurig beeld van ons gezinsleven, want ik heb schatten van kinderen, maar ze zijn echt niet altijd lief. Gelukkig ben ik zelf ook vaak genoeg niet om te pruimen 😉

Lees “Waarom wij geen stoute kinderen hebben” verder

Minimalistisch inpakken: waarom wij nooit pyjama’s meenemen

Mijn allerliefste bezigheid is op reis gaan. Hoe vaker en verder, hoe beter, wat mij betreft. Maar in de loop der jaren zijn we steeds minder spullen mee gaan slepen. Tegenwoordig nemen we nooit meer mee dan er in onze dagrugzakken past.

Op internet zijn talloze ‘ultieme inpaklijsten’ te vinden, maar ik ga graag in op de details. Het is namelijk geen kwestie van enkel dingen thuis laten, maar van op voorhand al de juiste keuzes maken.

Deze 3 mogen vaak mee op reis
Lees “Minimalistisch inpakken: waarom wij nooit pyjama’s meenemen” verder

Hoe ik zelf graag in een duidelijke valkuil trap of ‘Met kleine stapjes ga je ook vooruit’

Met gemak schreef ik een post over Nathalie, die denkt dat ze tijd te kort komt omdat taken in haar beleving altijd langer duren dan daadwerkelijk het geval is. Vervolgens trap ik keihard in dezelfde valkuil. Niet op huishoudelijk gebied maar met het opzetten van deze website.
Het is vaak makkelijk om te zien waar het knelpunt ligt bij een ander, maar bij jezelf kan je daar zo heerlijk overheen kijken. Dat de oplossing vervolgens precies hetzelfde is, zou me eigenlijk niet moeten verbazen: timen. 

Lees “Hoe ik zelf graag in een duidelijke valkuil trap of ‘Met kleine stapjes ga je ook vooruit’” verder

Een minimalistische kinderverjaardag

We zijn nooit zo van de enorm grote verjaardagscadeaus voor onze kinderen geweest. Alhoewel Novi een keer een sjoelbak heeft gekregen. Die was zo groot dat ik hem in kranten had verpakt. (Dat hij maar een paar euro via marktplaats was zeggen we er niet bij.)

Lees “Een minimalistische kinderverjaardag” verder

Waarom de was zich ophoopt terwijl de was eigenlijk niet het probleem is

*Deze post bevat een schokkende foto van een bult vuil wasgoed, indien je hier gevoelig voor bent, knijp dan bij de eerste foto’s even je ogen dicht 😉

Nathalie en ik bogen ons over de flinke berg wasgoed op zolder waar de poes een heerlijk bedje in had gevonden. Zo lang als ik mijn collega al ken is de was haar een doorn in het oog en ik geloof dat ze zich vooral daardoor een zeer slechte huisvrouw voelt. Het is niet iets dat je uit het oog kunt verliezen, tenzij je het letterlijk achter een deur verstopt. Je bent er ook nooit klaar mee. Op het moment dat je dat ook maar durft te denken, mikt er een kind weer een vuile outfit in de wasmand. Hoe kom je hier bovenop en hou je dit bij zonder je verstand te verliezen?

Lees “Waarom de was zich ophoopt terwijl de was eigenlijk niet het probleem is” verder

Een gemakkelijke manier van date night of ‘Hoe steek je tijd in je relatie met 2 banen en 3 kinderen?’

Deze zomer brachten we als gezin 6 weken met elkaar door. Je zou denken dat je dan tijd genoeg hebt om je man/vrouw te spreken. Dat blijkt bij ons niet zo te werken. 

Lees “Een gemakkelijke manier van date night of ‘Hoe steek je tijd in je relatie met 2 banen en 3 kinderen?’” verder

Verjaardagstradities die geen geld kosten maar wel liefde uitstralen

Passend bij onze minimalistische, eenvoudige levensstijl geven wij onze jarige kinderen geen grote dure cadeaus. Maar we maken er wel een bijzondere dag van, waarop de jarige zich echt van alle aandacht verzekerd weet.
Wij hebben wij in huize Hermus dan ook al jaren enkele verjaardagstradities die geen geld kosten maar wel veel liefde uitstralen.

Lees “Verjaardagstradities die geen geld kosten maar wel liefde uitstralen” verder

Hoe hou je tijd over die je niet denkt te hebben?

Voor mijn eerste keuzeconsult mocht ik langskomen bij mijn collega Nathalie. We vonden het allebei spannend, ik nog een beetje meer omdat ik geen vooropgezet plan had gemaakt behalve: ik kom naar je toe, we gaan praten over je knelpunten en daar wil ik dan over schrijven.

Lees “Hoe hou je tijd over die je niet denkt te hebben?” verder